Kaposvár

2021.09.01. 17:00

Kitűzőt kapott tanár és diák a református tanévnyitón

Elkezdődött a jubileumi harmincadik tanév a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban. A tanévnyitó istentisztelet kedden volt a református templomban.

Marosi Gábor

Farkasné Papp Ágnes igazgató elmondta, a kehidakustányi tagintézményükkel együtt csaknem 90 dolgozó és 731 gyerek kezdi meg a tanévet. – Fiatalodik a tantestületünk – mondta az igazgató. – Három pedagógus nyugdíjba vonult, az ő helyükre új alsós tanítókat vettünk fel, akik fiatalok, de már nagyon rutinosak. Nemes Gabriella, a gyülekezet kántora is főállású tanítóként dolgozik majd nálunk, illetve segít a hitoktatóknak és programokat is szervez – tette hozzá Farkasné Papp Ágnes.

A tanévnyitó istentiszteleten fogadalmat tettek azok a pedagógusok, akik végleges kinevezést kaptak és a legfiatalabb gimnazisták is. A kilencedik osztályt harmincan kezdik el, közülük 29-en már általános iskolásként is a református intézménybe jártak. Az eseményen kitűzőt kapott Nádasdi Eszter és Kurucz Csilla. A két pedagógus júniusban teljesítette a 20. tanévét. Tizenhat tanuló is jelvénnyel gazdagodott. A tizenegyedikes gimnazisták több mint tíz éve járnak a református iskolába.

A tanévnyitón bejelentették: Gombos Sándor, a megyei agrárkamara egykori elnöke, a kaposvári gyülekezet tagja és felesége létrehozta a Szőlőtő-díjat. A házaspár azt vállalta, hogy minden évben egymillió forintot ad annak a középiskolásnak és felkészítő tanárának, aki valamelyik országos tanulmányi versenyen az első tízben végez. A díjat a tanév végén adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában