karnyújtásnyira a segítség

2021.10.30. 19:00

Több tucatnyian vettek részt a Vöröskereszt Halloween véradásán

Halloween véradást szervezett szombaton a Magyar Vöröskereszt somogyi szervezete, a plázában összesen 36-an jelentkeztek. A vártnál is többen érkeztek kora délután, alig öt perccel a kezdés után már kilencen álltak sorban.

Harsányi Miklós

 

– Még 1992-ben a honvédségnél adtam először vért – mondta Radics Gábor magyaregresi kamionos. – Ha tehetem, eljövök és segítek. Biztató látni, hogy a középkorúakon kívül fiatalok is jelentkeztek, ez is mutatja, hogy sokan gondolkodnak felelősségteljesen. Folyamatosan szükség van arra, hogy elég vér álljon az egészségügy rendelkezésére, ezért különösen fontos, hogy a lehető legtöbben adjanak vért. Az eljárás csöppet sem fáj, a szakemberek értik a dolgukat.

Testhőmérséklet mérés, adategyeztetés és helyszíni egészségügyi vizsgálat: szombaton délután ez volt a menetrend. Hujber Tamás, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének koordinátora azt mondta: 2019 óta ez a második Halloween véradás, a koronavírus járvány miatt a tavalyi elmaradt. A véradók szombaton mozijegy kupont, ezer forintos étkezés jegyet, ásványvizet és csokit is kaptak.

– Somogyban az idén közel 12 ezer véradó segítségére számítunk, eddig csaknem 8800-an jöttek – közölte. – Egész év végéig szinte minden nap várjuk a jelentkezőket, a férfiak évente ötször, a nők négyszer adhatnak vért. Továbbra is követelmény, hogy legalább 50 kilós, egészséges, 18-65 éves korú személyek jöhetnek, s minden alkalommal fel kell mutatni a személyi igazolványt valamint a TAJ-, illetve a lakcím kártyát. Kedden Nagyatádon és Kányán várjuk a véradókat, szerdán a kaposvári Munkácsy gimnáziumban, Nagyberényben és Segesden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában