piaci körkép

2021.11.26. 17:30

Adventre hangolódtunk a sütnivaló tökök között

A piac forgalmára és az emberek hangulatára is rányomta a bélyegét a pénteki esős időjárás.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A legtöbb árus türelemmel várta a vásárlókat, de mindhiába, alig-alig tért be valaki a vásárcsarnokba. Akik azonban mégis ott vették meg a hétvégi ebéd alapanyagát, azoknak egyáltalán nem kellett csalódniuk, mert friss és minőségi portékákat kínáltak a kereskedők és az őstermelők.

Szembeötlő volt a karvastagságú sárgarépa az egyik standnál, melyet kilónként 350 forintért adtak, de az ökölméretű zsákos piros krumpli is szemet szúrt. Ez utóbbit öt, tíz és tizenöt kilós kiszerelésben zsákokban árulta az egyik kereskedő, kilónként 200-250 forintért.

 

Paprika, paradicsom, hagyma szinte minden fonott kosárba került és sokan keresték a vastag húsú, édes, sütnivaló tököt is. A hideg esték egyik finomságát kilónként 300, 400 és 500 forintért kínálták. Néhány standnál még gombát is árultak, az egyik somogysárdi őstermelőnél pedig több csomónyi újhagymához lehetett hozzájutni.

Az adventi és a karácsonyi időszakra is rá lehetett már hangolódni pénteken. Több helyen kínáltak kézzel készített adventi díszeket, valamint kisebb temetői koszorúkat és a színes papírba csomagolt szaloncukrok is megjelentek már. Szalai Erzsébet kereskedő elmondta, az édességből egyelőre csak néhány szemet vásárolnak az emberek, azért hogy az ünnepekre nehogy elfogyjon. A piaci árusnál a különféle krémes és konyakos szaloncukor is fellelhető, csak úgy mint a hagyományos zselés és kókuszos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában