rendkívüli közgyűlés

2021.11.08. 18:33

Mentőövet kapott a kaposvári röplabda egyesület

Rendkívüli támogatást kénytelen nyújtani a város képviselő-testülete a kaposvári női röplabda klubnak, erről döntöttek a hétfői rendkívüli közgyűlésen.

Kovács Gábor

Az 1.MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club vezetése jelezte, hogy segítség nélkül az idei bajnokságot sem tudnák befejezni, mert 71 millió forint forráshiány keletkezett a sportegyesületnél. A klubnál meghúzták a nadrágszíjat és a névadó szponzor segítségével most előteremtettek 40 millió forintot a folytatásra, ám a többit az önkormányzattól várták.

– A város segítő kezet nyújt, annak ellenére, hogy nem nálunk volt a baj forrása – jegyezte meg Szita Károly polgármester, aki szerint a klubnál a gazdálkodás ellenőrzése elkerülte a korábbi vezetés figyelmét, és olyan játékosigazolások történtek, amelyekre nem volt elég keret. – A klub elnöke lemondott, más lehetősége nem volt. A hiba nem maradhat felelős nélkül.

Pintér Attila képviselő (MSZP) azt kérdezte, mi lesz azokkal a kaposvári vállalkozókkal, akiknek tartozott a klub. Szita Károly azt a tanácsot adta a sportegyesület jelenlegi vezetésének, hogy tárgyalják újra a tartozásokat, ha kell, részletekben is, de tudjanak törleszteni. A polgármester zárszavában kifejtette, méltánytalannak tartja, hogy ilyen helyzetbe került a város, de a sportot szerető kaposváriak kedvéért segítenek, ezután a testület egyhangúlag megszavazta a támogatást.

A testület szintén egyhangúlag fogadta be a 105. Giro d’Italia kerékpáros körversenyt, melyet 2022 májusában rendeznek. Kaposvár a 201 kilométer hosszú, harmadik etap rajtjának adhat helyszínt, és a versenyzők Somogyon át Balatonfüredig haladnak. A sporteseményre egy reklámfilmet készítenek majd Kaposvárról, ez páratlan reklámértéket jelent a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában