Támogatás

2022.01.28. 14:00

Vásárlás közben is segíthetünk

K. R.

Tavaly ősszel tizedik alkalommal lehetett pályázni közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretben. A 176 továbbjutó közül az áruházlánc vásárlói február 13-ig dönthetik el zsetonjaikkal, hogy ki kapja a 400, 200 vagy 100 ezer forint értékű támogatást. A közösség­építő pályázatban ezúttal hat somogyi pályázó vesz részt. A siófoki, balatonboglári és balatonföldvári üzletekben szavazhatnak a vásárlók az Összefogás Szőlőskislakért Egyesület kezdeményezésére, amellyel a civilek célja egy újszülöttliget létrehozása. 

A Magyar Tenger Cserkész Egyesület nyári táborára költené a nyereményt, rájuk szintén a balatoni üzletekben voksolhatnak a vevők. A kaposvári és dombóvári áruházakban a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület projektjét lehet támogatni, akik mosolymegállóhelyet hoznának létre Tüskeváron, állomásszépítő napot tartanának és vendégkiállítókkal bővítenék a vasúti kiállítást. 

A marcali és nagyatádi áruházakban a nagybajomi Alternaiv Ifjúsági és Kulturális Egyesület Babusgató foglalkozására gyűjti a voksokat. A gadányi Civilek az Állatokért Egyesület az állatok körülményeinek javítására gyűjt támogatást. A nem kívánt szaporulat etetése, állatorvosi ellátása hatalmas problémát és közegészségügyi veszélyt jelent, programjuk keretében ivartalanításra, oltásra és féregtelenítésre kerülne sor. 

Ugyancsak ezekben az üzletekben szavazhatunk a Somogysámsonért Egyesület családi pihenőparkjára, ahol végre lenne lehetőségük a helyi gyerekeknek kikapcsolódásra és sportolásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában