Fejlesztés

2022.02.24. 18:24

Háromszáz millió forintból fejleszt a siófoki kórház

Újabb 300 millió forintos állami forrást nyert el a siófoki kórház fejlesztésekre – jelentette be csütörtökön Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Góz Lilla

Hozzátette: hamarosan elkészül egy új épületszárny is, amelyben a pszichiátriai betegeket fogják kezelni.  Megjegyezte: a mostani beruházásokkal a betegellátás színvonalát, hatékonyságát tudják növelni. Az elmúlt években közel hatmilliárd forint állami támogatás érkezett a siófoki kórházba egészségügyi fejlesztésére. 

Inczeffy István, a siófoki kórház főigazgatója elmondta: a most elnyert támogatásból mammográf berendezést, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangot, endoszkópos tornyokat szereznek be. – Magasabb színvonalon tudjuk ellátni betegeinket a modern eszközökkel, valamint felújítjuk az aulát, a főbejáratot és az épületet akadálymentesítjük – tette hozzá a főigazgató. Witzmann Mihály kiemelte: a négyes választókörzetben ötven egészségügyi rendelő újult meg, Tabon és Igalban mentőállomások épültek, a siófokit pedig korszerűsítették. Folyamatosan érkeznek a mentőkhöz az új, modern gépjárművek és megtörtént az egészségügyi dolgozók bérrendezése is. Witzmann Mihály elmondta: a baloldali kormány kórházakat zárt be, 600 milliárd forintot vont ki és több mint 6000 egészségügyi dolgozót tett az utcára és bevezették a vizitdíjat, szerinte most ugyanerre készülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában