Jutalom

2022.02.03. 18:39

Hűségjutalmat osztanak a szociális dolgozóknak

K.G.

Fotó: Muzslay Péter

A város szociális intézményeinek vezetőivel egyeztetett Szita Károly polgármester csütörtökön reggel. A városvezető kérte a találkozót, mert régóta keresték a lehetőséget, hogyan becsülhetnék meg jobban a szociális szférában dolgozók munkáját. 

Emberfeletti munkát végeznek, különösen a koronavírus járvány alatti utolsó két évben, jelentette ki Szita Károly, aki úgy írta le a szociális dolgozók munkáját, hogy amikor reggel felkelnek, az jár a fejükben, kinek mit kell segíteni, és amikor este nyugovóra térnek, akkor is arra gondolnak, hogy milyen élethelyzetekkel találkoztak. 

Kaposváron 127-en dolgoznak a szociális ágazatban, köztük vannak, akik az idősek gondozásából, a fogyatékossággal élők ellátásából, a családsegítő munkájából vagy éppen a szenvedélybetegek segítéséből veszik ki a részüket. Az önkormányzat hűségjutalmat vezet be azoknak, akik régóta teljesítenek ezen a területen. Aki 10 éve dolgozik a szociális szférában, 100 ezer forint plusz juttatással ismerik el a munkáját. Az összeg ötévente nő, tehát aki 35 éve szociális dolgozó, 350 ezer forintot kaphat. A hűségjutalom rendszerét március elsejétől vezetik be. Első ízben a 127 dolgozóból 34-en részesülnek hűségjutalomban. Turnár Jánosné, a Kaposvári Szociális Központ vezetője a bejelentés után elmondta, hogy azt tapasztalta, akik hosszú időn át dolgoznak náluk, azok nem a szakmájuknak, hanem a hivatásuknak tekintik a munkájukat. A megbecsüléstől remélhető, hogy többen fognak dolgozni a szociális területen.               

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában