Fejlesztés

2022.02.14. 15:14

Korszerűsítik a Pécsi utcai ipartelepet

Korszerűsíti a régi ipartelepeit a város, ennek keretében 2022-ben a Nyár utcai volt IKV-telep mellett két Pécsi utcai iparterület újul meg.

Kovács Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Ebből az egyiken, a Pécsi utca 11. számú területen hat ipari vállalkozás és a KÖTÉL Életmentő Egyesület telephelye található 22 helyrajzi számon, tíz hektáron. Egy magántulajdonú út vezet be hozzájuk, amelyet már régóta szerettek volna rendbe tenni. Erre most lehetőség nyílt, miután az önkormányzat 305 millió forintot költhet a terület felújítására. Az ott működő vállalkozások vezetőinek véleményét kérte ki Szita Károly polgármester, mert csak arra akarnak pénzt fordítani, ami az ott dolgozók igénye. Az átlagnál jobban tud fejlődni a város és a családok, ha a vállalkozások versenyképességét infrastrukturális beruházásokkal segítik, mondta a polgármester. 

A Pécsi utca 11. szám alatti iparterületen felújítják az utat, a csapadékvíz- és szennyvízhálózatot, valamint közvilágítást építenek ki, megfelelő internetkapcsolatot teremtenek, járdákat és zöldfelületet alakítanak ki. Az útfelújításhoz az kell, hogy az utat közösségi tulajdonba adják, így az önkormányzat fenntartási kötelezettségével élve renoválhatja. Ezt a döntést megerősítették a vállalkozók a pénteki fórumon. Balla Csaba, az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében elmondta, hogy különösen az út felújításának örülnek, miután főként megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak a varrodájukban és szerelőüzemükben, így fontos az akadálymentes közlekedés. Bodó László, a KÖTÉL vezetője arról is beszélt, hogy az utat szeretnék elnevezni és a telephelyeket így számozni. 

 

Fotó: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában