Sztrájk

2022.03.18. 12:00

Volt, aki sztrájkolt és olyan is, aki szolidarított

A Kaposvári Tankerület tizenegy általános iskolájából csupán egy intézmény pedagógusai nem vettek részt szerdán a pedagógussztrájkban a sztárjkbizottság szerint.

Turbéki Bernadett

Volt, ahol értekezletet tartottak a nevelés nélküli munkanapon. A bizottság szerint januárban 190 pedagógus csatlakozott a megmozduláshoz, addig szerdán 215-en nem vették fel a munkát a tankerülethez tartozó 348 pedagógus közül. Tízen szolidaritást vállaltak, a többiek dolgoztak, vagy éppen betegek voltak. 
A sztrájkbizottság tagjaitól megtudtuk, hogy sok tanár beteg, így ők távolmaradásuk okán nem tudtak részt venni a sztrájkban. Az intézményekben működő szülői munkaközösségek arra kérték a szülőket, hogy a sztrájk idejére, vagyis az első három tanórában fogják otthon a gyerekeket. Kaposváron volt olyan iskola, amelyben a 420 tanulóból csupán húszan mentek iskolába, egy másik intézményben hetvenheten voltak a diákok. A negyedik órára a legtöbb diák megérkezett az intézményekbe. 
Az egyházi fenntartású iskolák tanárai nem csatlakoztak az országos kezdeményezéshez, Somogyban viszont több településen is sztrájkoltak a pedagógusok, így például a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában. 
A középiskolák közül a Táncsics- és a Munkácsy-gimnáziumban is sztrájkoltak szerdán a pedagógusok. Turbéki B. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában