Fotók

2022.04.30. 19:30

Drifteltek és dobhártyát csiklandoztak az autósok Újlakon

Drift show, veterán gépek és tuning autók vonzották a környékbelieket a kaposújlaki repülőtérre szombaton.. Első ízben, de hagyományteremtő szándékkal rendeztek autós találkozót.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Körbeállták az érdeklődők azt a fehér színű Opel Combot, amely a hangnyomó versenyen indult. – Elképzelem, mikor egy kempingben megszólal hajnali ötkor, szerintem futva menekülnének a nyaralók – mondta mosolyogva az egyik nézelődő. A hangos autó tulajdonosa Csák Viktor Jászberényből érkezett. – 2003 óta építem az a gépet, jelenleg 154,5 decibel hangerőt tudok elérni, az ajtókban hat- hat hangszóró és hátul négy darab mélynyomó található – mesélte az autó tulajdonosa.

Modell autókból sem volt hiány. Hirtelen a lábunk alatt egy versenyautó ugratott. Katonai gépjárműveit hozta el a találkozóra Tar János. – Eleinte maketteztem, pár éve modellezem, tavasztól őszig rakom össze az autókat, mindegyik távirányítóval vezérelhető – mondta a gépek tulajdonosa.

2008 óta jár autós találkozókra Brantmüller Zoltán. Eleinte Trabanttal érkezett, most pedig egy Skoda Fábiával. – Nagyon örülök, hogy itt is szerveznek ilyen rendezvényeket, az autóm sportosabb lökhárítót kapott, ablak sötétítés mellett a belső teret feketére cseréltem és az elejére egy Joker dekor került rá – mutatta büszkén autóját a somogyapáti férfi.

 

Egy sárga színű bogár volt az első autója Petres Dániel. Immáron 34 éve használja a veterán gépet. – Rendkívül jó állapotú volt, mikor édesanyám megvásárolta, napi szinten használjuk – árulta el a pécsi férfi. Megmutatta a kocsi oldalán található retró, henger alakú klímát is található, amelyet régen vizes szalmával töltöttek fel és a menetszél bevezette a hideg levegőt.

Takács Patrik pedig egy drift menetre is beült. – Nagyon élvezetes volt a pályán szlalomozni, négy autó áll rendelkezésre és folyamatosan cserélődnek az utasok – mondta a kaposvári fiú.

Első ízben rendeztek autós találkozót Kaposújlakon a reptér melletti területen. – Kisebb találkozókat szerveztünk a Gyertyános parkerdőben és a toponári elkerülő kamionparkolójában és sokan jelezték, hogy igény lenne egy nagyobb autós találkozója, bízunk benne, hogy hagyomány lesz ez a rendezvény Kaposújlakon – mondta el Bana Tamás, a rendezvény főszervezője. Hozzátette: szerettek volna fiataloknak, családosoknak és az idősebbeknek is egy élménnyel teli napot tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában