Garázsvásár

2022.06.21. 18:10

Garázsvásárt tartottak a Csiky Gergely Színház raktárában

Új gazdára talál, újra hasznosulhat az a sok holmi, ami a színházban az évek során összegyűlt és fölöslegessé vált. Garázsvásárt nyitottak a kaposvári teátrumban kedden, ahol a régi bútoraikat, használati tárgyaikat, az egykori színpadi kellékeket kínálják megvételre.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang R.

A Madagaszkár Julien királyának trónszékét és a Karamazov testvérek díszletének elemeit is kinézték a garázsvásár érdeklődői. Ezek azonban most még nem szerepeltek a kínálatban. – Az eladó bútoraink ezen az oldalon találhatók – mutatta Morvai Lehel, a színház üzemeltetési igazgatója. Régi asztaloknak, a felújítás előtti nézőtér székeinek és Babarczy László egykori színidirektor koloniál szekrényének is új gazdát kerestek kedden. 

– A raktár megtelt, szeretnénk rendet tenni. Az évtizedek óta tárolt, jó állapotú bútoraink egy részét bocsátottuk most közszemlére. Hétfőn a színházi dolgozóknak és az egyetem művészeti karának biztosítottunk elsőbbséget. Kedden is meglepően sokan érkeztek, híre ment a városban a lehetőségnek – tette hozzá az üzemeltetési igazgató. Elsősorban bútorokból válogathattak az érdeklődők. Kecses lábú étkezőasztalok, régi ruhatár lengő szárnyú, kalaptartós fogasai, retró bárszékek és piros műbőr kanapé várták az új gazdáikat. Öreg tükrökhöz, a régi jegyiroda berendezéséhez is olcsón lehetett hozzájutni. A régi nézőtér széktámláit és ülőpárnáit ötszáz forintért adták. Volt, aki falidísznek vitt belőlük. 

 

– Konzolasztalt szerettem volna, kimondottan ezzel a céllal érkeztem, de nincs – mondta szomorúan egy kaposvári hölgy, miután végignézte a raktári kínálatot. 
– Körbenéztünk, hátha találunk egy nekünk való szekrényt, de túl nagynak bizonyult, amit találtunk. Ruhafogasokat néztünk még, abból lehet, hogy egyet elviszünk – mondta Rétfalvi Tamás, aki azt is elmondta: jó ötletnek tartja a kezdeményezést, és máskor is eljön, ha hasonló akciót hirdetnek. – Az árak alapján nyilvánvaló, hogy a színháznak nem a bevétel ezzel a célja, hanem a raktárkiürítés a jövő évad előtt – mondta a kaposvári fiatalember. 
A megkérdezett vásárlók azt is elmondták: valamennyien színházrajongók, s érzelmi értéke is van számukra az innét beszerzett tárgyaknak.

Színházrajongók vásárolnak 

– Tatabányán dolgozom, ott is tele van a díszletraktár, jó ötletnek tartom a kiárusítást. Itt sok minden még a felújítás előtti Csikyből származik. Valami olyat keresek, ami a színház régi hangulatát idézi fel – mondta Rangics Bernadett. Új Zoltán egy tükröt nézett ki a családnak. – A lányom vette észre a lehetőséget a neten – mondta. – Néhány éve a jelmezkiárusításon is találtunk nekünk valót: a Cigánytábor a mennybe megy című darabból Mohácsi Norbert jelmeze már a miénk. Most színházi széket biztosan veszünk – tette hozzá. 
 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában