Siófok kulcsa

2022.06.06. 19:09

Megnyílt a nyár balatoni fővárosa a pünkösdi fesztivállal

Háromnapos programsorozattal ünnepelték a Pünkösdöt Siófokon, ahogy hagyományosan ekkor nyitják meg a nyári turisztikai szezont a Nyár fővárosának járó jelkép átadásával. A szimbolikus kulcsot ezúttal Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke nyújtotta át Siófok polgármesterének.

Kolumbán Tünde

– Egy ilyen kulcsot kapni nagyon nagy öröm, de nagyon nagy felelősség is egyben, hiszen a Balaton zászlóshajójának mindig példaértékűen kell tennie a dolgát – emelte ki Lombár Gábor, aki a kulcsátadón arról is beszélt, hogy Siófok emblematikus szerepet tölt be a hazai turizmusban, a város neve ugyanis az elsők között jut az emberek eszébe, ha a nyárról és az idegenforgalomról esik szó.
A Pünkösdi szezonnyitó hagyományos nyárindító eseményét két év szünet után tartották meg péntektől hétfőig a városban. Az ünnepség megnyitóján, a Nyár fővárosa kulcs átadásakor Lengyel Róbert siófoki polgármester azt mondta, hogy Siófok felkészült az idei nyári szezonra, a vendégek fogadására. Szólt arról is, hogy a városvezetés eddig is minden évben igyekezett egy-egy olyan beruházással kedveskedni a helyieknek és a turistáknak, amely új színfoltként jelent a városban. 

– Idén gőzerővel folyik a Rózsakert felújítása, amely kiemelt beruházásként állami és önkormányzati forrásból újul meg teljesen. – Ha elkészül július 1-re akkor a Balaton-part egyik, ha nem a legszebb virágözöne lesz a Balaton-parton – emelte ki a városvezető.

A Pünkösdi Fesztivál néven újraindított szezonindító rendezvényen átadták a Kálmán Imre emlékplaketteket, amelyeket ezúttal dr. Csiszár Mirellának, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet muzeológusának valamint Farkas Pálnak, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Egyesület vezetőjének és karnagyának ítélt oda Siófok képviselő-testülete.

A szezonnyitóhoz fűződő hagyomány a turizmus terültén elért munkásság elismerése is. A Pro Turismo elismerést Meszes István, a Kodolányi János Főiskola turizmus tanszakának nyugalmazott adjunktusa kapta, aki a korábban a Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium szakmai igazgató-helyetteseként is tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában