Beszerzés

2022.06.30. 16:14

Újabb négykerekűvel gyarapodott a KÖTÉL Egyesület eszközparkja

Június 29-én és 30-án húsz önkéntes mentőszervezet vehetett át egy-egy felső kategóriás quadot a hozzá tartozó utánfutóval.

Fotó: KÖTÉL Egyesület

A quadok elsősorban terepen történő felderítésre, illetve eszközök, berendezések szállítására alkalmasak. A beszerzést az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében kapták meg. Gyorsak, jól bírják a nehéz terepviszonyokat, használhatóak homokzsákok szállítására, de szükség esetén a nagyobb járművekkel megközelíthetetlen, fákkal, avarral borított területeken bajbajutottak mentésénél is alkalmazhatóak. A beruházás két speciális mentőegység kialakítását teszi lehetővé: egy árvízi mentés hajókkal, valamint egy földi erdőtűzoltás járművekkel elnevezésű mentési modul létrehozása történik meg a projekt keretében. Ezek a modulok az európai uniós polgári védelmi mechanizmus rendszerébe illeszkedő, az adott tagállam emberi és anyagi erőforrásai kombinációjából álló mobil operatív csoportok, amelyeket előre meghatározott feladatokra hoznak létre. A beruházásnak köszönhetően az elkövetkezendő hetekben további eszközöket, például búvárfelszereléseket vehet majd át kilenc mentőszervezet. Somogy megyéből a KÖTÉL Egyesület vehetett át a szerdai napon egy quadot és a szállítására szolgáló utánfutót, tovább bővítve ezzel az egyesület eszközparkját.

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában