Levelezős képzés indul

2022.08.01. 17:27

Mérnökökkel tennék hatékonyabbá az élelmiszeripart

Élelmiszermérnöknek is lehet tanulni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán szeptembertől. A tervek szerint 10-12 hallgatóval indulna el az új képzés.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A részletekről Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója beszélt a kaposvári Fino Food Kft.-nél rendezett hétfői sajtótájékoztatón. Az eseményen elhangzott, az államilag támogatott, három és fél- éves levelezős képzésre a pótfelvételi eljárásban augusztus 5-ig lehet jelentkezni. A jövő évtől azonban a rendes felvételi kínálatban is szerepel majd a szak. Vörös Péter kiemelte, több helyi élelmiszeripari céggel is egyeztettek a képzésről, akiknél az egyetemi hallgatók eltölthetik majd a gyakorlati idejüket.

Egyed Linda a Fino Food Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, dolgozóik közül ketten biztosan jelentkeznek élelmiszermérnöknek a következő napokban, de egy harmadik munkatársuk is várhatóan iskolapadba ül. – Az egész gazdaság számára stratégiai fontosságú az élelmiszeripar. Ahhoz, hogy exportképes legyen a hazai élelmiszeripar és a kaposvári üzemek is, automatizálásra és hatékonyságfejlesztésre van szükség – hangsúlyozta Egyed Linda. – Ez azt jelenti, hogy nem kifejezetten a „két kezű” munkásra lesz szükség a jövőben, hanem a mérnökökre, akik működtetni, kitalálni és tervezni tudják majd ezeket a beruházásokat – tette hozzá.

 

Vitéz-Jakab Aliz a Fino Food Kft. minőségirányítási vezetője az eseményen elmondta, azért jelentkezett az egyetemi képzésre, mert elkötelezett munkavállalónak érzi magát. Fontosnak tartja, hogy továbbfejlessze az alapképzettségét, tudását és a jövőben még hatékonyabban dolgozhasson. Szita Károly Kaposvár polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte, a városban jelentős hagyománya van az élelmiszer-gazdaságnak, több meghatározó ágazata is van a településen. Ahhoz, hogy a vállalkozások megfelelően és hatékonyan működjenek megfelelő szakemberekre van szükségük – tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában