Rendőrök a megye útjain

2022.09.21. 11:24

Biztonsági öv nélkül, mobillal a kézben autózunk

A mobiltelefonok, elektromos eszközök és a biztonsági öv útközbeni használatát ellenőrzik a napokban a somogyi rendőrök a megye útjain.

Góz Lilla

Illusztráció

Fotó: Lang R.

A Roadpol akció célja, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos vezetésre, hogy ne történjen halálos baleset a közutakon. Civil autóból figyelték a sofőröket  a rendőrök szerdán délelőtt a kaposvári Vásártéri úton. Miután rádión jelezték a szabálytalankodót, meg is állították pár méterrel arrébb őket. – Nem voltam bekötve, a biztonsági öv a gyengém, sajnos nem ez volt az első eset – mondta el Tóth János, akit pár méterre úti célja előtt füleltek le. Hozzátette: tízezer forint helyszíni bírságot kapott és három büntetőpontot is kapott. Pár percre rá újabb szabálytalankodót állítottak le. – Nyűgös volt a három hónapos kislányom és kikapcsoltam a biztonsági övet, hogy megsimogassam és elfelejtettem visszatenni – mondta el a sofőr.

rendőrség rendőr autó ellenőrzés roadpol
Fotós: Lang R.


2022. szeptember 19. és szeptember 24-e között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak, a megyei rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Focus on the road elnevezéssel hirdetett akcióhoz. – Elsősorban a vezetés közbeni mobiltelefon, elektromos eszközök használatát,  a kamionosok esetében a tévénézést, valamint a biztonsági öv, gyermekülés használatát ellenőrizzük – mondta el Varga Zoltán, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Hozzátette: nincs pozitív változás az elmúlt évekhez képest, kedden 80 személy szegett szabályt, mert útközben telefonált vagy nem volt bekötve. – Reggel hét óta vagyunk itt, alig három óra alatt nyolc esetben tapasztaltunk szabályszegést, a helyszínen 10 ezer forint bírságot szabtunk ki és büntetőpontot is kaptak az autósok – jegyezte meg Varga Zoltán.

rendőrség rendőr autó ellenőrzés roadpol
Fotós: Lang R.

Októberben a kamionosokat ellenőrzik

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Focus on the road elnevezéssel hirdetett akció keretében szeptember 24-éig bárhol számítani kell fokozott közúti ellenőrzésekre a megye útjain.  –  Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a biztonságos közlekedésre és javasoljuk, hogy használjanak kihangosító készülékeket, sok új gépjárműben ez már az alapfelszereltség része – mondta el Varga Zoltán, közlekedésrendészeti osztályvezetője. Hozzátette: augusztusban a gyorshajtókat ellenőrizték a Roadpol akció keretében, októberben pedig a kamionosokat fogják. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában