Mesélnek a csontok

2022.09.21. 09:00

Régésztanoncok lepték el a múzeumot

Koponyákat is a kézükbe vehettek és műanyag makettek segítségével ismerkedtek a régészettel a szennai Fekete László Általános Iskola ötödik osztályos diákjai hétfőn délelőtt a Rippl-Rónai Múzeumban.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Őszi Zoltán múzeumpedagógus elmondta: a tanulóknak bemutatták, mi a teendőjük egy-egy lelettel. A makettek segítségével a talajrétegeket és az ásatás különböző fázisait szemléltették. 

– Az a célunk, hogy a múzeumi foglalkozásokkal közelebb hozzuk a gyerekeket a régészethez, játékosan és gyakorlati úton ismertessük meg velük a tudományágat – emelte ki Őszi Zoltán, aki szerint a gyerekek nagyon érdeklődőek, a szennai iskolások évek óta visszatérő vendégeik a foglalkozásokon. Az őszi időszakban 32 féle foglalkozás közül válogathatnak a diákok, időpont-egyeztetés után vehetnek részt ezeken. 

Fotók: Lang Róbert

Őszi Zoltán megjegyezte: a legnépszerűbbek a Miről mesélnek a csontok régészeti és a pásztorvilágot bemutató néprajzi foglalkozás, de a vadászati kiállításon tartott állatihang-felismerő órákon is sok somogyi iskolás részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában