Szankciók

2022.10.07. 14:57

Az Európai Bizottságnak írt levelet Szita Károly

Levélben kérte Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy vizsgálják felül az Oroszország ellen meghozott szankciókat.

Marosi Gábor

Erről a polgármester számolt be egy rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken. Az eseményen elhangzott, a mögöttünk hagyott időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy az energiahordozókra kivetett intézkedések nem érték el a céljukat, mert a háborúnak még most sincsen vége. Ugyanakkor a súlyos következményeitől mindannyian szenvedünk – mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere arra is kérte az Európai Bizottság elnökét, hogy a magyar városoknak és falvaknak járó helyreállítási és felzárkózási forrásokat mielőbb adják oda, mert ez a helyzetünket még tovább súlyosbítja. Miközben a magyar emberek a kezdettől fogva a békét szorgalmazzák – fogalmazott Szita Károly.

– Elítéljük Oroszország katonai agresszióját és kiállunk Ukrajna területi épsége mellett – hangsúlyozta a MJVSZ elnöke. – Városaink ukrán menekültek százezreit fogadták be és nyújtanak nekik menedéket, biztonságot és munkalehetőséget. Intézményeinkben menekült ukrán gyerekek és fiatalok tízezrei kapnak megfelelő bölcsődei, óvodai és iskola ellátást, oktatást és nevelést. Ugyanakkor a drasztikusan emelkedő energiaárak miatt intézményeink megfelelő működése veszélybe kerül – mondta Szita Károly. Hozzátette, a 25 megyei jogú városban 135 milliárddal forinttal kerül majd többe a gáz és az áramszolgáltatás jövőre.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában