Energiamegtakarítás

2022.10.19. 17:07

Heti két nap home office jön a fonyódi ügyészségen

Az ügyészi szervezet energiamegtakarítási kötelezettsége teljesítése érdekében a Legfőbb Ügyészség több, komplex intézkedést is bevezetett, melynek keretében egyes ügyészségi épületekben a fűtési időszak tartama alatt teljes, illetve részleges üzemszünet lesz.

K. G.

Több ügyészség működési rendje megváltozik: az ország 41 ügyészsége csak heti három napon át működik a helyén, míg tíznél több ügyészséget új, ideiglenes címen lehet megtalálni, mivel az épületeiket bezárják.

Somogy megyében az intézkedés-sorozat mindössze a Fonyódi Járási Ügyészséget érinti, ahol a részleges üzemszünet keretében a hétfői és a pénteki munkanapokon az ügyészek otthoni munkavégzés keretében látják el a feladataikat, felelte érdeklődésünkre a Somogy Megyei Főügyészség sajtószolgálata. Az otthoni munkavégzés informatikai háttere már a koronavírus-járvány alatt kiépült, ezért az átállás október 15-én megvalósult. A Fonyódi Járási Ügyészségen keddenként 9 óra és 15 óra között van ügyfélfogadás, ezért a munkarend változása az ügyfelekkel történő kapcsolattartást nem érinti. Az ügyészség ezen túlmenően is teljes körűen ellátja törvényes feladatait. Az energiamegtakarítási kötelezettség teljesítése érdekében Somogyban ügyészségi épület bezárására nem volt szükség. 

A részleges üzemszünet azt jelenti, hogy az épületekben csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz majd munkavégzés. Ezek egytől egyig járási ügyészségek, összesen az ország tizenöt megyéjéből. A legtöbb érintett ügyészség Borsodban van, itt hatot is érint az intézkedés, míg Bács-Kiskun és Pest megyében 5-5 ügyészségen lesz háromnapos a munkahét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában