Piaci körkép

2022.10.21. 13:30

Őszi erdei és kiskerti finomságok kavalkádja

Őszi íz-és színkavalkád jellemezte a Kaposvári Nagypiacot pénteken. A csodaszép színes krizantémok mellett sok finomságot kínáltak a termelők, kereskedők.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Egymást érték a vargányák a Kaposvári Nagypiac régi csarnokában. –  Egy láda galambicát hoztam, már csak öt-hat szem van – mutatta az őszi gombákat Orsós Jánosné. A vargányák között 35-40 dekásak sem voltak ritkák. –  A gyermekeim nem szeretik, de magamnak vettem belőle – mondta el Balogh Györgyné. Felidézte, mikor gyermekként nagypapájával járt gombázni Ropolyba és egy Wartburg csomagtartót teleszedtek vargányával. 

Fotós: Lang R.

Nem messze a gombaárusoknál nagy volt a sürgés-forgás. Keresztes Martin giga tökeit hozta a szombati Tök napokra. A közelmúltban hetedik helyezéssel zárt az országos óriástökmérő versenyen a 278,5 kilós terményével. Büszkén mutatta húsz kilós töktermését Szili Dezső is a pultja alatt. – Sajnos az idei kicsit kisebb, mint a tavalyi de azért nevezem a szombati versenyre – tette hozzá az őstermelő, akinél a tök mellett paprikát és csokros krizantémot is lehetett vásárolni. 

Fotós: Lang R.

Domonkos Árpád somogyaszalói termelő zsenge paprikái mellett emberfej méretű karfiolokot kínált, de a legjobban csemegekukoricáit kapkodták.  –  Talán még kedden tudok hozni pár csövet, de most már leérik – tette hozzá. 

Gesztenyét és pucolt diót is kínáltak, előbbit már 1000-1200 forint kilójáért. Különleges lekvárokkal csábította vásárlóit. – Újdonság a vaníliás füge, a rumos-fahéjas vagy a bazsalikomos szilva, rebarbarás de vannak diabetikus, cukor nélküliek is – mutatta a kínálatot Simon György

Fotós: Lang R.

Immunerősítőkkel is készültek a termelők. A homoktövis és feketeberkenye lé mellett mézeket, szárított hársvirágot, sőt savanyított káposztát is kínáltak. A közelgő mindenszentekre óriási méretű színes cserepes krizantémokat, kis-és nagyfejű árvácskát és tucatnyi -féle koszorút is lehetett kapni.


 

 

 

Címkék#piac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában