Feladat

2022.11.29. 18:00

Komoly kihívások előtt állnak a gazdák

Góz Lilla

Gazdafórumot tartott hétfőn délután a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének Somogy megyei Szervezete és az Ifjú Gazdák Somogy Megyei Gazdaköre Kaposváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei Igazgatóságán. Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke köszöntőjében kiemelte: az Egyesült Nemzetek Szervezetének számításai szerint több mint 8 milliárd ember él a világon, viszont a világon egyre kevesebb a termőterület. 
– Szükséges, hogy a lehető legtöbben továbbra is egészséges és tápláló élelmiszerhez jussanak. A kihívásnak kitörési pontja a precíziós gazdálkodás, amely segítségével kisebb környezetkárosítással lehet hozamot növelni – emelte ki a megyei elnök. Az előttünk álló új uniós pénzügyi ciklusról elmondta, hogy 2023-tól megváltozik az egységes kérelmek metodikája. – Mindenkinek azt tanácsolom, hogy mielőbb egyeztessen a változásokról falugazdászával, hiszen komoly döntéseket kell meghozniuk – mondta el Madarász Zoltán. A fórumot a Digitális Agrárakadémia-sorozat részeként szervezte meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége. 
A tanácskozást Bodrogi Vazul, az Ifjú Gazdák Somogy Megyei Gazdaköre elnöke nyitotta meg, majd Gulyás Miklós, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem előadója Talajerő-gazdálkodás a gyakorlatban témában tartott tájékoztatót. 
Farkas László a digitalizációs megoldásokról beszélt, Jakab Mariann a talajegészség témakörben tartott előadást. Molnár Péter falugazdász az új uniós ciklus agrár­finanszírozási lehetőségeiről számolt be. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában