Köszöntés

2022.12.09. 07:00

Közösséget kovácsoltak a kaposvári szépkorúak

Karácsonyi ünnepi rendezvényt tartott csütörtökön a Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete, melynek a toponári művelődési ház adott otthont.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

 Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Csaknem 90-en vettek részt a rendezvényen, melyre a helybelieken kívül a nyugdíjas társszervezetek képviselőit is meghívták. Szita Károly polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az érték, amit egy-egy nyugdíjas egyesület képvisel, az nem csak az egyesület tagjainak az értéke, hanem az egész városé. Kiemelte: a korábbi, munkahelyi közösség után nyugdíjba vonuláskor új közösséget hoznak létre a nyugdíjasok közössége. 

– Akkor, amikor egyesületet formálnak, s megszervezik, hogy találkozhassanak és társaságban legyenek – hangsúlyozta. – S egymásnak elmondhassák gondjaikat, problémáikat, s az öröm is akkor igazán öröm, ha van kivel megosztani. 

A rendezvényen emlékplakettet kapott a 30 éves egyesület, s külön köszöntötték Kiss Jánosnét, a szervezet korábbi elnökét, aki tíz esztendőn állt a közösség élén. Kardos István, a Nyugdíjasok Kaposvári Egyesületének elnöke kiemelte: a következő években is közösségépítő programokat kívánnak szervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában