Életmentés

2023.02.13. 10:08

A zavaros vízben is meglátja az embert az új életmentő eszköz

Egy új fejlesztésű eszközt teszteltek a közelmúltban balatoni vízimentők, a készülékkel nulla látótávolságú vizekben is azonnal fel tudják deríteni a vízben eltűnt személyt.

Góz Lilla

Eddig hajókra szerelt műszerek voltak használatban, most lehetőség nyílt arra, hogy a strandon szolgálatot teljesítő vízimentők is nagy eséllyel, azonnal rátaláljanak az eltűntekre. A gyártó és a magyarországi forgalmazó képviselői a gyakorlatban is bemutatták a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársainak az általuk fejlesztett kutató-mentő készüléket. 

Az eszköz másodpercek alatt 4000 négyzetméter víz alatti területet tud bevizsgálni és megmutatni, hogy pontosan hol van ott emberi test. A szakszolgálat azon dolgozik, hogy előteremtsék a szükséges pénzt a készülékek megvásárlásához. Véleményük szerint, ha minden strandi vízimentőnek lesz ilyen keresője, akkor a fürdőzés közben eltűnt személyeket nagy eséllyel kritikus időn belül megtalálhatják, és meg tudják menteni az életüket. Az eszköz minden ember formájú alakzatot pontosan kimutat, hogy hol van a víz alatt, s a mentőhajós kutató-mentő egységeik is alkalmazni tudják majd. Amennyiben cégek vagy magánszemélyek támogatni szeretnék az eszköz beszerzését, úgy azt sokféleképpen megtehetik. Felajánlhatják adójuk egy százalékát, vagy a szakszolgálat bankszámlájára is utalhatnak adományt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában