TD Store Divízió I.

2023.03.31. 12:35

Nekivágtatnak a szezonnak a Vízilovak

A sok felkészülés után vasárnap 14 óra 20 perckor már élesben mutathatja meg magát az Oroszlány Bears és a Kaposvár-Taszár Hornets egyesüléséből megalakult Hippos a TD Store amerikai futball-bajnokság másodosztályában.

Klein Péter

A Győr Sharks ellen mutatkozik be a második ligában, azaz a TD Store Divízió I.-es bajnokságban az Oroszlány Bears és a Kaposvár-Taszár Hornets egyesüléséből létrejött Hippos. A Vízilovak és a Cápák vasárnap délután (ha még ne lenne elég az állatokból) Nyúlon találkoznak egymással, hogy teljes elánnal vessék bele magukat az új szezonba.

– Nem túl sokan maradtak a Győr Sharks-nál a korábbi HFL csapatból – mondta az ellenfélről Lugosvölgyi György, a Kaposvár-Taszár Hornets elnöke. – Tisztes helytállásra számítok, de bízom benne, hogy sikerül meglepetést okoznunk. Az nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy a győrieknél maradt a kanadai edző, aki egy kis pluszt midig hozzá tud tenni a meccsekhez. Azonban egy teljesen új kerettel vágnak neki a szezonnak. A csapat magját a győri egyetemisták alkotják, akiket megnéztünk az egyetemi bajnokság kupanapján, melyen több sérült is összeszedtek. A kezdő irányítójuk is lesérült, lehet, hogy az egész évadot ki kell hagynia, így amire készültünk, azt dobhatjuk a kukába, hiszen egy új irányítóval biztosan teljesen mást fognak majd játszani. A mi terveink, játékaink készen állnak, meglátjuk, hogy ezzel mire jutunk. Egy biztos: teljes mellszélességgel vágtatunk neki a bajnokságnak!

A Hippos egy teljesen átalakul bajnokságba csöppent bele, hiszen megszűnt a háromligás rendszer, így a harmadosztály helyett a másodosztályban bizonyíthatnak a Vízilovak.

– Sikerült összerakni a csapatot – hangsúlyozta Lugosvölgyi György. – A Hornetsből tizenhét játékos került be a Hippos-ba, páran pedig kölcsönben folytatják, magasabb osztályban. Mi is kaptunk kölcsön játékosokat, így többen kettős igazolással fognak majd szerepelni a HFL-ben és a Divízió I.-ben.

A Kaposvár-Taszár Hornets legutóbb 2021-ben szerepelt a Divízió II.-ben, de végül nem tudta befejezni a bajnokságot, emellett tavalyi teljes egészében kihagyták, míg az Oroszlány Bears 2022-ben indult a Divízió II.-ben, ahol négy mérkőzésen négy vereség volt a mérlege. Ezeknél pedig mindenképp jobb befejezésben bíznak mind a két klub háza táján, ezért is jött létre a Hippos, amely – ahogy már korábba írtuk – a mellrák elleni küzdelem jegyében rózsaszín-fekete szerelésben játssza majd a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában