Elismerés az emirátusokból

2023.05.09. 11:15

Dubai-ban vehette át díját a leginspirálóbb boglári tanár

Góz Lilla

Tizennégy éve az internet segítségével Tóthné Bán Gyöngyi vezetésével kezdtek el barangolni a balatonboglári általános iskola felsősei a világban. – Kezdetben a célom a nyelvtanulás motiválása volt, aztán kalandozásaink során kinyílt a szemünk a világra, megismertünk rengeteg kultúrát, hagyományokat, embereket, iskolákat más országokból, miközben mi is megismertettük a magyar hagyományokat, kultúrát, ünnepeinket, zenénket a világgal – mondta lapunknak a pedagógus. – Számomra az a legnagyobb öröm, amikor felsős diákjaim már gördülékenyen beszélnek angolul és nincs annál nagyobb motiváció számukra, mint amikor egy kedves fiú vagy lány mosolyog vissza rájuk a világ túlsó oldaláról – emelte ki Tóthné Bán Gyöngyi. 

Hozzátette: minden évben „Énekeljük körbe a világot” címmel csatlakoznak a Global Connection Day programhoz, ahol eddig hatvan ország több mint nyolcvan iskolájával zenéltek, énekeltek együtt. 

Forrás: AKS Education award FB 


Tóthné Bán Gyöngyi nemrég Dubaiba kapott meghívást, ahol megkapta az év leginspirálóbb tanára díjat a nemzetközi munkájáért. Referenciákat gyűjtöttek róla, majd a közelmúltban közölték vele, hogy a többfordulós nemzetközi versenyt ő nyerte. – Fantasztikus érzés volt ennyi afrikai, ázsiai emberrel találkozni – mondta lapunknak a pedagógus. Kiemelte: nagyon büszke diákjaira, hogy a nemzetközi mezőnyben a legkiemelkedőbb együttműködésért járó elismerést megkaphatta a boglári iskola. 

A diákok nélkül ez nem sikerülhetett volna. 
Forrás: AKS Education award FB 


– Mindez a gyerekek nélkül nem ment volna és a jövőben is nagyon szeretném folytatni velük a közös munkát – mondta meghatottan a boglári pedagógus, akinek arra is jutott ideje, hogy felfedezze Dubai nevezetességeit.

 

Előbb csak interneten utazott, ma már repülővel 

Tóthné Bán Gyöngyi négy éve eljutott Delhibe, tanított és megismerte az indiai oktatási rendszert. Három éve Párizsban a Microsoft E2 Education Exchange találkozón mutatta be tapasztalatait. Global Teachers Award díjjal ismerték el munkáját 2022 őszén. Ezt az elismerést a legjobb nemzetközi munkát végző pedagógusok kapják. A tavaly bekerült a Highlights of Hungary jelöltjei közé, még pedig egyedüli somogyiként. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában