Szárnyalás

2023.06.08. 08:55

Berepült egy sólyom a Mesepalotába a ballagáson

Zsemlesütéssel, solymászbemutatóval, kiállításmegnyitóval és koncerttel búcsúztatták az elballagó óvodásokat a bárdudvarnoki Mesepalota óvodában.

Andricz Gabriella

 – Tartalmas napokon vagyunk túl, amire sokat készültünk. Egy héten keresztül tartottak a programok, amik a természetközeliség a művészetek jegyében zajlottak – mondta el lapunknak Tóth Tamás Gáborné intézményvezető. A gyerekeket minden reggel játékos akadálypályával várták az óvónők, ami után különböző bemutatókkal folytatódott a nap. 

– Óvodánkba látogatott Lóki György solymász, aki bemutatta a gyerekeknek a héja, a vándorsólyom, a füles kuvik, a maláj erdei bagoly, a harris héja jellemzőit, röptét. Másnap Kis Zsófia kolléganőnk segítségével a kézi őrléstől kezdve a dagasztáson át a zsemlesütésig vezette be a gyerekeket a házitészta-készítés rejtelmeibe, majd a Hangolda együttes népzenei koncertjén táncoltak együtt a gyerekek. 

A Mesepalota óvodában hagyomány, hogy év végén a csoportok egy rövid játékfűzést mutatnak be, majd a szülőkkel közösen kitáncolják az óvoda májusfáját. – A májusfa-kitáncolást az óvodánkba járó negyvenegy gyerekkel és szüleikkel együtt tartottuk, ami egy jó hangulatú közösségkovácsoló rendezvény. Az év végén a gyerekek élményrajzaiból kiállítást is szerveztek.  
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában