Szőcsénypuszta

2023.08.04. 10:02

Egy kis ízelítőt kaptak a szakmákból

Szakmakóstoló hetet tartanak a Déli Agrár Szakképzési Centrum Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum és Szakközépiskolában.

Harsányi Miklós

A marcali, a nagyatádi, a mesztegnyői és zalakarosi gyerekeken kívül Keszthelyről is jöttek érdeklődők. Mózes Brigitta, az intézmény oktatója közölte: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi igazgatósága és a Széchenyi Zsigmond-technikum három éve vágott neki először a Szakmakóstoló hétnek azzal a nem titkolt szándékkal, hogy vonzóvá tegyék az agráriumhoz kapcsolódó szakmákat. Már a nyitónapon szó esett az erdő-, illetve vadgazdálkodásról, a kamaszok beülhettek a mezőgazdasági gépekbe, s azt is láthatták, hogy a szakemberek miként darabolnak rönköt és hogyan gallyaznak. 

– Fő célunk, hogy a diákok megismerjék az intézményünkben oktatott szakmákat, ez segítséget jelenthet később a pályaválasztásnál – hangsúlyozta Tóth Krisztina. – Nálunk szeptemberben ötven új diák kezdi el tanulmányait, s összességében közel 230-an járnak az intézményünkbe. Négy szakmában képezünk szakembereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában