Szüreteltek az ovisok

2023.09.18. 10:52

Terménymustra: piros lett a paradicsom a Gyakorlóban

Terménybemutatót tartottak pénteken a Gyakorló Óvodában, ahol három éve egy 400 négyzetméteres konyhakertet művelnek meg. 2020-ban és 2022-ben már elnyerték az Év óvodai konyhakertje címet, az idén harmadszor pályáztak, s ha sikerrel zárul a projekt, akkor az intézmény örökösen viselheti a címet.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A gyermekek aktívan bekapcsolódtak a munkába, a krumplin, a vöröshagymán, a cukkinin és a padlizsánon kívül paprika és paradicsom is termett. A zsűri mindegyik csapatot megjutalmazta. 
Nagyné Zsilovics Tímea, a Gyakorló Óvoda vezetője azt mondta: fontosnak tartják a zöld, környezettudatos gondolkodást, a gyerekek sok hasznos ismeretet sajátíthatnak el a konyhakerti munka során. Ha idén is sikerrel zárul az Év konyhakertje projekt, akkor az intézmény örökösen viselheti a címet. Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet 2023-ban nyerték el. 

A Máté Sándor, Nagy János és Szántóné Tóth Hajnalka alkotta zsűri értékelte a csoportok munkáit. Az almán és vetőmagon kívül rajzeszközöket is kaptak az ovisok. 

– Elismerés jár ezért a munkáért – hangsúlyozta Máté Sándor nyugalmazott egyetemi oktató, kertészmérnök, a bírálóbizottság egyik tagja. – Szépen gondozott a kert, és szerintem fontos, hogy a gyerekek is kiveszik részüket a kerti munkából, gondoskodnak a növényekről, feladatot kapnak. Ez segítheti a fejlődésüket. Jó látni a szép végeredményt, hogy ilyen ügyes, lelkes óvodások járnak ide. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában