Sima út

2023.11.26. 13:28

Kegyelmet kaptak a taranyi lengéscsillapítók

Átadták a Taranyt Nagyatáddal összekötő, több mint öt kilométer hosszan felújított utat.

Györke József

A felújítást a Magyar Falu Útfelújítási Program keretén belül a Magyar Közút Somogy Vármegyei Igazgatósága végezte el – mondta a pénteki útavatón Németh Zsolt, a Közút somogyi igazgatója. 
Mivel a korábbi makadámburkolat megrepedezett, a szélei helyenként leszakadtak, ezért fontossá vált a felújítása. Hatméteres szélességben megerősítették a burkolatot, megszüntették a keréknyomvályúkat, s 4 centiméteres kopóréteggel és 3 centis kiegyenlítő réteggel fedték le a burkolatot. Tíz centiméter vastagságú padkát építettek mart aszfaltból, s kiépítették a vízelvezető árkokat is. Az útfelújítás teljes költsége meghaladta a 333 millió forintot. 
Németh Zsolt arra kérte a Nagyatád–Tarany útszakasz használóit, hogy a kátyúk és repedések nélküli úton ne a sebesség fokozására törekedjenek, hanem a balesetmentes közlekedés legyen számukra a fontos. Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője is a biztonságos közlekedésre buzdított. Kiemelte, hogy az új út még jobban összeköti a térségben élőket. Könnyebbé teszi az iskolába járást, a munkahelyek elérését, javítja az itt élők életkörülményeit, erősíti a település megtartóerejét. 
Szekretár Pál polgármester megköszönte a tervezésben és a kivitelezésben részt vevők munkáját, s mindazoknak köszönetet mondott, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy megépülhessen ez a korszerű út. 
A beszédeket követően Sándor László plébános áldotta meg a most átadott utat, és kívánt mindenkinek balesetmentes közlekedést rajta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában