Lottó

2024.02.25. 11:20

Milliárdokat ért Fortuna mosolya

Világkörüli utazásra, ingatlanvásárlásra és jótékony célra költenék minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét az általunk megkérdezett játékosok. Szombaton 6,45 milliárd forinttal gazdagodhat, aki eltalálja mind az öt számot.

Marosi Gábor

Több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény az ötöslottón. Nem véletlen, hogy Magyarország kedvenc lottójátéka iránt az elmúlt mintegy fél évben jelentősen megnőtt a kereslet. Utoljára négy évvel ezelőtt, 2020. 11. hetében volt hasonló forgalom a lottózókban. 
Az ötöslottó 67 éve alatt a 3-as és a 75-ös számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor. A sokak által szerencsésnek tartott 7-es vagy éppen a balszerencsével társított 13-as számokat a kétszáz napos nyereményhalmozódás óta viszont egyszer sem húzták ki. Az általunk megkérdezett kaposvári játékosok abban bíznak, hogy most hétvégén végre gazdára talál a rekordnyeremény. 
– Ötven éve lottózom, remélem most már rám mosolyog a szerencse – mondta Horváth Gábor. – Kettesem többször volt már, néhányszor hármasom is, de ennél több számot még nem találtam el. Mindig variálom a számokat, remélem most hétvégén eljön az én időm. Családomra szeretném majd elkölteni a pénzt és vásárolnék egy új ingatlant – tette hozzá a kaposvári férfi. 
– Ha megnyerném ezt a sok pénzt, akkor beutaznám a világot – mondta egy másik lottójátékos, Takács Éva. – Gyerekkorom óta szeretnék eljutni Japánba, ezért oda biztosan elmennék és ha lehet, akkor az összes létező szigetre elutaznék. Élményekre költeném és természetesen a gyerekeimnek is adnék belőle és olyan intézményt támogatnék, ahol beteg gyerekek vannak – fogalmazott a kaposvári asszony. 
A Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályán lapunknak elmondták, a tavalyi év azonos időszakához képest az eladott szelvények száma mintegy harmadával nőtt. 


Jellemzően a nagyobb somogyi városokban csapott magasra a lottózási kedv. A nyeremény legfeljebb 52 hétig halmozódhat, s ha az utolsó sorsoláson sem lesz telitalálat, akkor a főnyereményt a többi nyertes között osztják fel. Erre a játék 67 éves története során még nem volt példa. Az ötöslottón utoljára 2020-ban volt rekord főnyeremény, akkor 6,43 milliárd forintot vittek el. 
 

Lelkesen töltögetnek a kaposváriak, mindenkit lázba hozott a hatalmas főnyeremény
Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában