Választás 2024

2024.04.20. 11:47

Megkezdődött az Európa parlamenti és az önkormányzati választások kampányidőszaka

Szombaton hivatalosan is megkezdődtek az önkormányzati és az Európa parlamenti választás kampány időszaka, a jelöltek e naptól megkezdhetik a jelöltállító ajánlások gyűjtését.

Sonline.hu

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a hivatalos kampány a választást megelőző 50. napon kezdődik és a szavazás napján, vagyis a voksolás befejezéséig tart. Ahogy korábban már írtuk, az EP-választáson indulni szándékozó pártok május 3-án 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat, míg az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelölteknek május 6-án 16 óráig kell bejelenteni indulási szándékukat a helyi választási bizottságnál. A vármegyei listát állító jelölőszervezetek május 7-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat. 

Cikkünkben Somogy Vármegyében folyó ajánlásgyűjtéseket figyeljük meg.

 

 

Élő közvetítésünket lejjebb görgetve olvashatják.

20:16
Kiélezett a mezőny Balatonlellén: 22 év után elköszön az eddigi polgármester!

Kenéz István, Balatonlelle jelenlegi polgármestere 22 év után úgy döntött, hogy nem indul újra Balatonlelle városvezető pozíciójáért. Emiatt, megindult a verseny a városban, hogy ki lesz Balatonlelle harmadik polgármestere. Mert a rendszerváltás és Boglárlelle szétválása óta, 1991-től csak Szűcs László,  és 2002-től pedig Kenéz István kormányozta a Balaton-parti várost. Idén úgy tűnik új vizekre vetődik Balatonlelle. A Nemzeti Választási Iroda szerint, 2024.04.20-án eddig három polgármester jelöltje van Balatonlellének. Fárbás Tímea független, aki tősgyökeres lelleinek, lokálpatriótának vallja magát, akinek ígéretei között szerepel a településen élők komfortérzetének növelése, mindezt előrelátóan építkezve, és a fejlesztések terén az "Elsőre jót!" elvet követve. Versenyben van még Szentesné Szekér Piroska, szintén független jelölt is, aki már évek óta részt vett a város irányításában, mint képviselő és ezenkívül a helyi általános iskolában tanít. Kenéz István jelenlegi polgármester pedig Felházi Miklós mögé állt be a Fidesz - KDNP-vel együtt, és együtt támogatják a városvezetői pozició elnyerésében,  aki azt ígéri, hogy "Új lendülettel biztos alapokon" irányítaná a várost. Felházi Miklós egyébként közel húsz éve él a településen párjával.

 

18:05
Csökölyben is megvannak az ajánlások

Nagyon gyorsan összegyűjtöttem a polgármester jelöltségemhez szükséges ajánlások többszörösét!

 -mondta el kérdésünkre Jakab Csongor, ki szintén leadta kora délután a megfelelő mennyiségű ajánlást. A Fidesz- KDNP színeiben induló polgármester jelölt közösségioldalán még hozzátette, hogy mindenkinek köszöni a támogatást.

 

 

18:01
Siófokon is megvannak a jelöltek!

Siófok jelenlegi polgármestere, Lengyel Róbert szombaton délelőtt mutatta be jelölti csapatát, jelezve, hogy a Becsülettel Siófokért Egyesület jelöltjeként ismét indul a polgármesteri címért a június 9-i választásokon, teljes baloldal támogatásával.

Szombaton délelőtt, a Fő téren Lengyel Róbert hivatalosan is bejelentette, hogy 9 év városvezetés újra indul Siófok polgármesteri pozíciójáért. 

Neki eddig csak egyetlen kihívója akadt Siófokon, aki nem más mint Gyulai László. Aki közösségi oldalán bejelentette, hogy megvan a megfelelő számú ajánlás, így rá is lehet majd szavazni június 9-én. Aki elmondása szerint a csapatmunkában hisz, ezért a lakossággal, a civil szférával, a vállalkozókkal és a leendő önkormányzati képviselőkkel közös elképzelések megvalósítását tűzte ki céljául. 

 

17:54
Kaposváron is megérkeztek az ajánlások

Megyünk tovább Kaposvárért!

- hangzik el Szita Károly bejelentő videójában, még mielőtt leadja a megfelelő mennyiségű ajánlást. Úgy tűnik neki sem kellett túl sok idő hozzá, hogy összeszedje a kellő mennyiségű ajánlást, hogy újra indulhasson a választásokon. 

Eddig a valasztas.hu- települési lista szerint, eddig három kihívója akadt a megyei jogú város vezetésében Szita Károlynak. Április 20-án Borondics Barnabás a Mi Hazánk színeiben, Dr. Nadrai Norbert József a Kaposváriak Köre támogatásával, és Pintér Attila, (Dk, Jobbik, MSZP, Momentum) ellenzéki színekben indult el a polgármesteri székért. 

 

17:35
Balatonboglár

Mészáros Miklós, Balatonboglár jelenlegi polgármestere is úgy döntött, hogy folytatni szeretné eddig munkáját és idén is indul a polgármesteri székért. Elmondása szerint fél nap elegendő volt neki, hogy összeszedje az ajánlásokat, így hiánytalanul leadta az ajánlóíveinket. 

Eddig a valasztas.hu szerint, csak egy kihívója van Mészáros Miklósnak, aki nem mást mint Csiki Gábor, független jelölt.

17:27
Vése

Tisztelt vései választópolgárok! - kezdi bejegyzését Bertók László, aki elmondta, hogy a mai napon a helyi választási iroda sikeresen nyilvántartásba vette, mert a szükséges számú ajánló aláírásokat leadta. 

17:23
Kadarkút

A mai napon Karsai József, Kadarkút jelenlegi polgármestere is leadta ajánláshoz szükséges támogatói aláírások többszörösét. 

 

 

12:10
Balatonföldvár: rekordidő alatt megszerezték az ajánlásokat

Rekordidő, negyven perc sem kellett Holovits Huba csapatának az aláírások begyűjtéséhez, írja közösségi oldalán, ahol köszönetet mondott a támogatóinak a gyors és szervezett munkáért, segítségükért. Legutóbb 2019-ben Herényi Károlynak és Gáspár Imrénének is sikerült összeszednie a megfelelő mennyiségű ajánlásokat ellene. Idén még nem tudjuk pontosan, hogy ki az aki indulna Holovits Huba ellen a polgármesteri székért. 

Forrás: Holovits Huba

 

11:57
Szőlősgyörök: ismét gyűjti az ajánlásokat a jelenlegi polgármester

Klocz Péter már 18 évvel ezelőtt megkapta a bizalmat, és elmondása szerint minden nap azon van, hogy továbbra is megszolgáljon érte. Közösségi oldalán arról számolt be, hogy folytatni szeretné a település s a lakosság érdekében végzet munkáját és bízik benne, hogy ismét megkapja a folyamatosan növekvő létszámú településének bizalmát. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!