szakemberigény

2018.04.23. 11:30

Kihívás gépészmérnököt és megfelelő segédmunkást találni

Szakmunkásból 20 százalékkal többet kerestek, de fizikai, segéd- és betanított munkásra még ennél is nagyobb igény mutatkozott. A mérnök kategóriában 19 százalékkal növekedett a pályázók száma, s ugyanennyivel az új hirdetések száma is.

Gy. Zs.

Szakmunkásból 20 százalékkal többet kerestek az idei első negyedévben. Ám fizikai, segéd- és betanított munkásra még ennél is nagyobb igény mutatkozott, hiszen 54 százalékkal több hirdetés került ebbe a kategóriába az idei első három hónapban 2017 elejéhez képest – derült ki egy állásportál jelentéséből. A távirati iroda által közölt felmérés szerint a mérnök kategóriában 19 százalékkal növekedett a pályázók száma, s ugyanennyivel az új hirdetések száma is.

Szabó Krisztián, a kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft. gazdasági vezetője szerint több területen is szükségük lenne szakemberekre a megnövekedett vevői igény miatt. Mint elmondta, nagy kihívást jelent többek között gépészmérnököt találni, de CNC-szakemberre is szükségük lenne. S bár elsősorban a szakemberigény nagyobb a cégnél, az előkészítő feladatokhoz betanított munkásokat is foglalkoztatnak, akikre szintén folyamatosan szükség van. – Most indultunk el abba az irányba, hogy távolabbról is hoznánk már munkaerőt a gyártásba, így felmerült a munkaerő-kölcsönzés gondolata is a cégvezetésben – mondta Szabó Krisztián.

A Profession.hu felmérése szerint nagyobb növekedés volt még az álláshirdetések számában a vendéglátás, az adminisztráció és az építőipar területén is.

– Már megfelelő segédmunkást is nagyon nehéz találni, a szakemberekről nem is szólva – mondta Vasvári János, az építőiparban dolgozó nagybajomi Vasi Group Kft. ügyvezetője. – Megvannak az alapembereim, segédmunkást pedig helyben igyekszem alkalmazni ott, ahol éppen dolgozunk. Az utóbbi időben volt munka többek között a Balaton-parton, Kaposváron, Böhönyén és Kadarkúton is – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában