Palóc Pálinkaverseny

2017.09.20. 11:37

Sikert arattak a somogyi pálinkák a versenyen

Ötödik alkalommal rendezték meg a Palóc Pálinkaversenyt, amely egyben az erdei és vadontermő gyümölcsökből készített párlatok országos vetélkedője volt.

Sonline

A mustrán több mint 300 mintát minősítettek. A salgótarjáni eredményhirdetésről három somogyi pálinkakészítő térhetett haza aranyéremmel, név szerint: Gyenesei István hármat, Galántai János kettőt és Sass Tamás egyet nyert a legrangosabb éremből.

Galántai János borzag (gyalogbodza) párlatát kategóriája legjobbjának minősítették, és elnyerte az erdei gyümölcsökből készített legjobb párlat címet. Ennek az elismerésnek különös rangját adja, hogy a „borzag” pálinkák hazájának számító Nógrád megyében érdemelte ki. A kaposvári Gyenesei István három aranyérmes párlata ( fekete ribiszke, vadalma és érlelt madárberkenye) mellett 7 ezüst érmet is elnyert. A szintén kaposvári Galántai János két aranyérmét (borzag és vadcseresznye) további 6 ezüst illetve két bronzéremmel toldotta meg. A somogyudvarhelyi Sass Tamás madárberkenyéje ért aranyat, amit három ezüst és két bronz éremmel egészített ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában