2017.09.20. 11:37
Sikert arattak a somogyi pálinkák a versenyen
Ötödik alkalommal rendezték meg a Palóc Pálinkaversenyt, amely egyben az erdei és vadontermő gyümölcsökből készített párlatok országos vetélkedője volt.
Galántai János borzag (gyalogbodza) párlatát kategóriája legjobbjának minősítették, és elnyerte az erdei gyümölcsökből készített legjobb párlat címet. Ennek az elismerésnek különös rangját adja, hogy a „borzag” pálinkák hazájának számító Nógrád megyében érdemelte ki. A kaposvári Gyenesei István három aranyérmes párlata ( fekete ribiszke, vadalma és érlelt madárberkenye) mellett 7 ezüst érmet is elnyert. A szintén kaposvári Galántai János két aranyérmét (borzag és vadcseresznye) további 6 ezüst illetve két bronzéremmel toldotta meg. A somogyudvarhelyi Sass Tamás madárberkenyéje ért aranyat, amit három ezüst és két bronz éremmel egészített ki.