szerelem határok nélkül

2018.08.08. 15:21

Szamár-zebra: hibrid született a lellei cirkuszban

A Magyar Nemzeti Cirkusz új jövevénye egy igazi szenzáció Balatonlellén. Zebrát vártak, de egy foltos-csíkos hibrid szamár–zebra született. A társulat már több hete várta a kis jövevényt.

Góz Lilla

Szerda hajnalban Kenya, a zebra mama életet adott egy egészséges kanca csikónak. Mindenki meglepetésére a pici teste tarka a lábai pedig csíkosak, egy zebra és szamár keveréke.

– Napközben egy hatalmas kifutóban vannak együtt a Nemzeti Cirkusz állatai. Valószínűleg egyik este Levente, a szamár átslisszant Kenyához, a zebrához és megesett a románc – mondta el Ifjabb Richter József. A cirkusz igazgató hozzátette: tudomása szerint még nem történt Magyarországon hasonló. Megjegyezte: a kis szamár–zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni a közeljövőben. A Magyar Nemzeti Cirkusz közismerten állatbarát társulat. Csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született náluk, ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában