Rajzpályázat

2022.09.22. 11:12

Mária és a székesegyház volt a pályázat ihletadója

Az Ars Sacra-programsorozat részeként két rajzpályázat anyagából nyílt kiállítás a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban szerdán.

Marosi G.

Fotó: Salfay Andras

A Nagyboldogasszony-székesegyházam elnevezésűt a kaposvári katolikus iskola, a Mária az én égi édesanyám címűt a Kaposvári egyházmegye hirdette meg. Farkasné Magyar Anikó, az egyházmegyei hitoktatás szakmai felelőse az eseményen elmondta, az általános iskolai pályázatra 180 alkotás érkezett az elmúlt a tanévben, az egyházmegyeire 576, amelyből a zsűri 71-et díjazott. A rajzpályázatra az egyházmegye területén élő hittanos óvodások, általános és középiskolás fiatalok nevezhettek. A megnyitón elhangzott, a katolikus iskolában már nagy hagyománya van a rajzversenyeknek, az egyházmegyében azonban még újdonságnak számít. 

 

Puczné Karvaly Kinga, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola pedagógusa érdeklődésünkre elmondta, a legtöbben rajz- és hittanórán készítették el a műveket. Voltak, akik az iskolából átsétáltak a székesegyházba, hogy alaposan megismerjék az épületet, és részletgazdagabban ábrázolhassák. A legtöbben színes ceruzával alkottak, de vízfestékkel és temperával is dolgoztak. A felsősök főként fekete tűfilckontúros technikával készítették a képeket. – Egyik tanítványom ötletéből született meg a rajzpályázat – mondta a pedagógus. – A gyerekeknek a kedvenc helyüket kellett megjeleníteniük a papíron. Egyikük megkérdezte, hogy a templomot is lerajzolhatja? Ekkor döntöttem úgy, hogy szervezünk egy ilyen témájú versenyt – tette hozzá Puczné Karvaly Kinga. A fiatalok alkotásait október 14-ig lehet megnézni a könyvtárban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában