RÖPLABDA EXTRALIGA, FÉRFIAK

2023.10.14. 19:39

Veretlenek csatája Kaposváron

Fenyő Gábor

A bajnoki alapszakasz harmadik körében két veretlen csapat találkozik vasárnap 17 órakor a Kaposvár Arénában. A bajnoki címvédő házigazda Fino Kaposvár előbb otthon az Extraliga-újonc MEAFC-Miskolcot, majd utána Kazincbarcikán a Greenlan-Vegyész RC együttesét verte magabiztosan három szettig tartó mérkőzésen. Az ugyancsak újonc Vidux-Szegedi RSE viszont szó szerint megizzadt mind a két sikeréért. Előbb a két brazil légiósát nélkülöző Debreceni EAC otthonában tudtak nyerni, majd hazai környezetben a szintén újonc Bp. Testnevelési Egyetem SE csapatát is legyőzték ugyancsak nagy csatában öt játszmás összecsapáson.

Amit a Vidux-Szegedi RSE együtteséről tudni kell, hogy a legponterősebb játékosuk a 24 éves brazil Durigon Pozzobon Davi Luiz, aki már a harmadik szezonját tölti a Tisza-parti városban. Csányi Dánielt – már túl van a harmadik X-en – ismerjük, hiszen egykoron Kaposváron is játszott. Ők ketten egyébként legutóbb a TFSE elleni bajnokin több mint 40 pontot hoztak össze. Szintén Szegeden játszik az egykori 30-szoros utánpótlás-válogatott Gönczi Imre, de úgy tudjuk, hogy ő más elfoglaltsága miatt csak a hazai fellépéseket vállalja. Egyértelműen a jövő nagy ígérete Szepesi Máté, aki még a 16. életévét sem töltötte be, de már hét alkalommal lehetőséget kapott az U17-es nemzeti csapatunkban.

Ami a Fino Kaposvár társulatát illeti, a kubai légiós Quevedo Hernandez Hermes valószínűleg ezt a fellépést is kihagyja. Az gyanítható, hogy a vendég szegediek nem lesznek frissek, ráadásul a Fino játszik otthon. Mindettől függetlenül egy újabb 3–0 arányú győzelmet várnak a kaposvári röplabdabarátok vasárnap este is.

 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában