Hírek

2004.10.19. 01:34

Mindent, ami mozog

Adóprés Egy elvetemült ötlet a robogókra is kiterjesztené a sokszor elátkozott regisztrációs díjat.

BAMA

Egy most benyújtott módosítás szerint nemcsak a rendszámmal ellátott kétkerekűek, hanem a segédmotoros kerékpárok után is kellene regisztrációs adót fizetni. A bökkenő csak az, hogy ez utóbbiak nem szerepelnek a Belügyminisztérium nyilvántartásában. Magyarán: a rendszám nélküli járművek esetében ez az adónem becsületkasszaként működne.
Amúgy megértem: ma már robogót is vesztegetnek több százezer forintért. Miért ne adóztatnánk meg azokat, akik ilyen drága járgányokat tudnak vásárolni?
Mi az hogy! Fizessen az újgazdag, akinek csemetéje ilyennel jár az iskolába! Meg persze, Józsi bátyám, aki húszéves Babettájával megy ki a szőlőbe.
Innen már egy ugrás a kerékpár: ott lehetne igazán kaszálni, abból ugyanis rengeteg van! Nem beszélve a rollerokról és a gördeszkákról. A sílécek esetében pedig a regisztrációs adót megszoroznám a lesiklási sebességgel.
Ebből is látszik: vannak még tartalékok. A legegyszerűbb, ha adóztatunk mindent, ami csak mozog. Az ehhez szükséges regisztrációhoz jó pénzért alapítunk egy újabb hivatalt, ahová be lehet jelenteni például azt is, ha a szomszéd új játék autót vesz a gyermekének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!