Hírek

2004.11.08. 07:37

Immár utolérhetetlenek a szegedi kézilabdázók

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Kirill Lazarov, a Fotex Veszprém idegenlégiósa hét góllal járult csapata sikeréhez a litván Granitas Kaunas ellen
[/caption]A szegediek romániai sikerükkel behozhatatlan előnyre tettek szert a férfi Bajnokok Ligája A- csoportjának élén. Újabb hazai győzelmével a Fotex is vezeti négyesét, ám a Lemgo ellen még egy rangadó vár Pásztorékra Veszprémben.

A szegediek ugyan csoportjuk utolsó helyezettjével mérkőztek Costantán, ám igazi rangadót vívtak. A Bajnokok Ligájában egyszerűen nincs gyenge ellenfél. A román bajnok eddigi két pontját épp a világklasszisokkal tűzdelt Barcelona legyőzésével gyűjtötte be. A házigazdák újabb skalp szerzésére készültek. Kovács Péter edző tanítványai viszont jól tudták, ha ők nyernek, már biztos csoportelsők. Tovább fokozta a meccs hangulatát a magyar-román párharcok pikantériája.

A félidőben, 13-9-nél kevesen gondolták volna a csarnokban, hogy vendégsikerrel zárul a találkozó. A szegediek azonban Ilyés vezérletével összekapták magukat, s egyenlítették a hajráig (18-18). Puljezsevics kapus remekelt, társai pedig az utolsó percekben megfordították a mérkőzést, s így 21-23 lett a vége. Az utolsó csoportkörben Barcelonába látogatnak Mezeiék, hárompontos előnyükből katalán siker esetén is megőriznének egyet.

A magyar bajnokcsapat célja szintén a csoportelsőség. A százszázalékos veszprémiek már egy hete Norvégiában bebiztosították továbbjutásukat, miután a nyolcaddöntőkben a csoportok első két helyezettjei folytathatják. A Fotex számára az első hely két szempontból is fontos. Egyrészt Pásztorék ez esetben – a Szegedhez hasonlóan – a csoportmásodikok közül kapnának ellenfelet, másfelől a presztízs miatt. Október végén 28-23-ra nyertek a német férfi kézilabdázás fellegvárában, Lemgóban.

Zdravko Zovko gárdája jövő szombaton hazai pályán szeretné bizonyítani, hogy a lemgói siker nem egyszeri jó eredmény volt, s a Fotex az aktuális BL-sorozat egyik esélyese. A veszprémiek szombat este sem ismertek pardont: 38-17-tel küldték haza a litván Granitas Kaunas csapatát. A közönség nem győzött tapsolni a szép jelenetek láttán, különösen Perez, Díaz, Gulyás és Lazarov volt elemében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!