Hírek

2004.12.29. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Nagykőrös BÉRKIEGÉSZÍTÉS
Minden önkormányzati fenntartású intézményben megkapják az egyszeri bérkiegészítést a közalkalmazottak. Az Államkincstár 10,5 millió forint támogatást adott a településnek az egyösszegű keresetkiegészítésre. A juttatást azok kapják, akiknek az éves bérnövekedése nem érte el az öt százalékot. (se)

Dombóvár VÍZTORONY
Az idén először öltöztették ünneplőbe a város központjában álló víztornyot. Az 1958-ban épült torony – az országban négy ilyen van – már az 1970-es évek elejétől nem működik. A városképi jelentőségűvé vált torony tetőszerkezetét három éve felújították, teljes feljavítását jövőre ígérik. (szl)

Zalaegerszeg SZENNYVÍZ
Összesen 36 millió eurót, vagyis megközelítően kilencmilliárd forintot nyert az Európai Uniótól a zalai megyeszékhely. A 41 település szennyvízhálózatának bővítésére és korszerűsítésére kapott összeg a beruházás költségeinek háromnegyed részét fedezi. A beruházástól a Zala folyó, közvetve pedig a Balaton vízminőségének javulását remélik. (szl)

Szedres GYERMEKOTTHON
Március elején költöznek be az első 14 és 18 év közötti lakók abba a Tolna megyei speciális gyermekotthonba, ahol szenvedélybetegek ápolásával foglalkoznak majd. A pécsi székhelyű Bezerédj-kastélyterápia Alapítvány a Szedrestől két kilométerre levő hidjapusztai kastélyt három évvel ezelőtt vásárolta meg a helyi termelő-szövetkezettől. (szl)

Esztergom GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS
Az országos 8,9 száza-léknál erőteljesebben, a KSH adatai szerint csaknem 14 százalékkal növekedett az ipari termelés a közép-dunántúli régióban 2004 októberéig. Ezzel az első helyen áll a régiók rangsorában. Komárom-Esztergom megyében az 50 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalkozások a múlt év azonos időszakához képest 25,9 százalékkal termeltek többet. (szl)

Túrkeve ÚJ MENTŐÁLLOMÁS
Az Országos Mentőszolgálat és Túrkeve hosszú tárgyalássorozat eredményeként még az ősz folyamán állapodott meg arról, hogy új mentőállomást alakít ki a városban. Az elképzelést a napokban az Egészségügyi Minisztérium is jóváhagyta, így a beruházás jövő május végéig megvalósulhat. (szl)

Szeghalom FEJLESZTÉS
Idén 700 millió forintot fordított fejlesztésre a szeghalmi önkormányzat. A Békés megyei városnak ez minden idők legnagyobb fejlesztési összege. 2005-ben viszont az idei fejlesztési keretet is túlszárnyalja a település. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a jövő évi fejlesztések elérik majd az egymilliárd forintot. (i)

Mosonmagyaróvár ZAVARÓ ZENEGÉP
Többen tiltakoznak a városházi harangjáték ellen. Egy felvidéki mesteremberrel arról állapodott meg az ökormányzat, hogy ha a zenélő szerkezet elnyeri a helybeliek tetszését, akkor a város megvásárolja azt. Eleinte tetszett a zenegép a lakóknak, ezért az első részletét már ki is fizették. (szl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!