Hírek

2005.02.09. 00:00

Juharos tovább harcol saját igazáért

Zsidai Péter

Juharos Róbert (Fidesz) tegnap a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz fordult. Azt kéri, vizsgálják ki a közgyűlés telefonfülke-reklámokra vonatkozó rendeletének jogszerűségét. A jogi bizottság elnöke szerint január végén jogsértően fogadták el azt a jogszabályt, ami a fülkék oldalát tíz centiméterrel meghaladó reklámokért nem kér térítést. A rendeletet a városképvédelmi bizottság azóta lemondott vezetője, Sasvári Szilárd (Fidesz) helyszíni kiosztással terjesztette a képviselők elé. Amit aztán a koalíciós pártok és a Fidesz is megszavazott.
Juharos szerint sem szakmai, sem törvényességi ellenőrzésen nem futott át a javaslat. „Tizenöt éve vagyok fővárosi képviselő, de olyan rendelettel még nem találkoztam, ami két nap alatt a közgyűlés elé kerülhetett volna. Legkevesebb negyven nap az elfogadott” – mondta a Reggelnek. Juharos a jövő heti közgyűlésen az előterjesztést kivizsgáló bizottság felállításáról és a rendelet visszavonásáról kér szavazást. Az elnököt frakciója visszahívta tisztéből, amit nem hajlandó megtenni. Ennek következményeiről és pártbéli jövőjéről lapunknak nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!