Hírek

2005.02.17. 08:47

Még nincs gyanús adat a megölt Szalma családról

Szemán L.

A szerb hatóságok továbbra sem kérték jogsegélyegyezményben, hogy a magyar hatóságok nyomozzanak a horgosi családírtás ügyében. Ez azt jelenti, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda négy fős különleges egysége egyelőre csak adatokat, információkat gyűjthet a Szalma családról.

A szerbek egy sor kérdést tettek fel a család állítólagos magyar üzleti és feketegazdaságbéli kapcsolatairól, amit a magyarok igyekeznek megválaszolni. Mint azt megtudtuk, a különleges csoport a vámőrség aktáit is átnézik majd. Egyes hírek szerint ugyanis Szalma Nándor egyik földje közvetlenül a határon van, a vajdasági oldalon. Tavaly ezen a földdarabon találtak egy illegális csővezetéket, amelyen át szeszcsempészettel foglalkozott valaki. Petőfi Attila, a különleges egység vezetője tegnap elmondta: egyelőre olyan adatokra, információkra nem bukkantak a családdal kapcsolatban, ami a bűnösségüket jelezné.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!