Hírek

2005.02.28. 00:00

Taxisofőr vezette nyomra a rendőröket

Nagy Eszter Dóra

Másfél éven keresztül nyomozott a rendőrség egy autófeltörő banda után. A tucatnyi elkövető számlájára száz kocsilopást írnak, ebből harminchetet rájuk is tudnak bizonyítani. Ezt tudta meg lapunk Dudás Katától, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. A kár még így is százmillió forintra rúg.

Az eljárás során kiderítették, hogy K. Péter és Sz. András hol egyedül, hol közösen loptak el autókat, amelyeket B. Ferencnek adtak el. A vevő rendszerint Ceglédre vitte a kocsikat P. Istvánhoz és K. Tamáshoz, ott szerelték szét alkatrészeikre. Ők autónként huszonötezer forintért eltávolították az alvázszámot és a rendszámot.

Az alkatrészekre szétszerelt kocsikat aztán továbbértékesítették. B. Ferenc előzetes letartóztatásba került, de P. István és K. Tamás tovább folytatták tevékenységüket. Csak a beszerzési forrás változott meg. Az ügyben összesen tizenkét gyanúsított ellen emeltek vádat. A nyomozás azonban még nem zárult le.

A rendőrök további lopott autókról tudnak, például öt olyanról, melyek darabonként tízmillió forintot érnek.

Követte őket a vezető

A gyanúsítottakhoz egy feljelentés alapján jutottak el, amit egy autófeltörésről tettek a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon. Az esetet látta egy taxis, aki követte az egyik tettest. Felírta annak a kocsinak a rendszámát, amelybe beleült az illető. Így derült ki, hogy K. Péter az elkövető.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!