Hírek

2005.03.30. 07:15

Javítani kell a szakmunkásképzésen

T. V.

Közép- és Kelet-Európa versenyképes Ázsiával a nyugat-európai országok termékekkel és szolgáltatásokkal történő ellátásában – állítja egyre több szakértő. A Boston Consulting Group (BCG) tegnap bemutatott új kiadványa is alátámasztja ezen feltételezést.
– A magyarországi befektetések növelése érdekében nagyobb odafigyelésre van szükség. Elsősorban a fejlesztések, a szakmunkásképzés, az intézményrendszer kialakítása és a bürokrácia területén – nyilatkozta Juhász László, a tanácsadó cég munkatársa.
Konrad Wetzker, a BCG egyik alelnöke és a budapesti irodájának vezetője is az oktatás fontosságát emelte ki. Úgy véli, hogy ha Magyarország nem fektet nagyobb hangsúlyt az iskolarendszer javítására, és nem kezeli kiemelten a beruházások feltételrendszerének fejlesztését, nagyon lassú lesz a felzárkózás.
A tanácsadó cég felmérése szerint a közép- és kelet-európai országokat helytelenül értékelik, ezenfelül túlzottan Kína felé irányul a figyelem. Egyes vállalatok e két ok miatt erőforrásaik és gyártásuk nagy részét gondolkodás nélkül Ázsiába helyezték, pedig ezt el kéne ke-rülnie a gazdaságnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!