Hírek

2005.04.15. 07:58

Vendégmunkás lányok az izraeli bordélyokban

Évente egymilliárd dolláros forgalmat bonyolítanak le azok a prostituáltak, akiket törvénytelenül csempésztek be Izraelbe. Számukat három-öt ezerre teszik. A lányok főleg Ukrajnából, Moldovából, Oroszországból és Üzbegisztánból érkeztek, fejenként nyolc-tíz ezer dollárt fizettek értük.

Csák E.

Egy parlamenti albizottság jelentése szerint az örömlányok egész héten kénytelenek dolgozni, naponta akár 18 órát is. A szolgáltatásért átlagosan 120 sékelt kell fizetni, ebből húszat kapnak meg a dolgozók.
A jelentés a lesújtó tények felsorolása mellett megállapítja: Izrael az utóbbi években eredményeket ért el az emberkereskedelem visszaszorítása terén. Ennek következtében az Egyesült Államok levette az embercsempész országok listájáról. A parlamenti albizottság elnöke, Zehava Gal-On azonban hozzáteszi ehhez: a külföldi prostituáltak helyi igényeket elégítenek ki. Szükség lenne tehát annak tudatosítására, hogy a jelenség nem vendégmunkások ügye, hanem társadalmi probléma – írta meg a The Jerusalem Post.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!