Hírek

2005.09.09. 00:00

A terrorveszély semmit sem nőtt Ferihegyen

Sz. L.

„Az utóbbi időben a tömegközlekedés ellen elkövetett terrorcselekmények megelőzése érdekében fokozni szükséges az 1-es terminál védelmét.” Ezzel az indoklással mondta fel azonnali hatállyal augusztus 31-én a Budapest Airport Rt. (BA)  a Tourist Information Service Bt.-vel (Bt.) április 5-én határozatlan időre, az 1-es terminál D105-ös helyiségének bérletére megkötött szerződését. A BA kommunikációs szakemberei arra is hivatkoztak, hogy a termet a társaság biztonsági igazgatósága veszi birtokába. A D105-ös helyiségben tegnap miniszoknyás, rendkívül  csinos hölgyeket láttunk jegyeket osztogatni a városba minibusszal beutazni kívánók számára. Egyáltalán nem tűntek kommandósnak vagy biztonsági mbernek. A Bt. számára egyébként kártérítést ajánlott fel a BA, ám a

Terrorveszélyre hivatkozva mondtak fel egy bérleti szerződést.

vállalkozás készpénz helyett egy másik irodát akar. Lapunk információi szerint az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága meghökkent azon, hogy egy polgári szerződést terrorizmusra hivatkozva mondanak fel. Valószínű, hogy testületi ülésen is szóba hozzák a történteket. A szerencsétlenül megfogalmazott indoklás kedvezőtlenül befolyásolhatja a repülőtéren tervezett privatizációt is. Belügyi forrásaink szerint ma is él a július 23-i – a második londoni terrortámadás után elrendelt – állapot. Lamperth Mónika belügyminiszter, aki egyben a légiközlekedés-védelmi bizottság elnöke is, ekkor jelentette be:  nincs szükség magasabb fokozat bevezetésére. Titkosszolgálati forrásunk is megerősítette: egyáltalán nem változott az ország vagy éppen az 1-es terminál terrorfenyegetettsége, nincs konkrét adat a veszélyeztetettségre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!