Hírek

2005.09.27. 00:00

Betonacélokat árultak igazoló papírok nélkül

Olvasónk építkezik. Betonacélt akart venni, ám mint utóbb kiderült, holmi rossz vasrudakat sóztak rá. Kérdés: ki ellenőrzi ezek minőségét?

BAMA

Olvasónk természetesen visszavitte a rossz árut, amit hosszas veszekedés után kicseréltek neki. Ám a kérdés nem hagyta nyugodni. Ki ellenőrzi e termékek minőségét? – Legutóbb a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére vizsgáltuk a betonacélokat – mondták érdeklődésünkre a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség sajtóosztályán. Hozzátették, a kutakodás e mellett azok forgalmazására, a megfelelőségi igazolások meglétére és a raktározással kapcsolatos szabálytalanságok feltárására is irányult.

A vizsgálatban részt vevő öt megye területén közel száz kereskedelmi egységben és öt gyártónál összesen 457 tétel betonacélt ellenőriztek az FVF munkatársai. Szabálytalan működési feltételeket 28 esetben tapasztaltak, s leggyakrabban az ártájékoztatással kapcsolatos hibák fordultak elő. Az építési célra szolgáló anyagok műszaki követelményeinek igazolására a forgalmazóknak el kell készíteni az árusított termékekre vonatkozó megfelelőségi igazolást, és azt a vásárlónak át kell adni. Ennek ellenére az ellenőrzött betonacéltételek huszonegy százaléka nem rendelkezett az érvényes megfelelőségi igazolással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!