Hírek

2005.09.29. 00:00

Ellenkönyvek ellenfényben

Két egymással szemben álló politikai könyvújdonság jelent meg a boltok polcain – ugyanazon a napon. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök „Útközben” című alkotását, illetve a Századvég Alapítvány „A jóléti rendszerváltás csődje” néven jegyzett tanulmánykötetét is tegnap mutatták be.

Farkas Károly

Ez természetesen csak véletlen egybeesés, mint azt Stumpf István, az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere nem mulasztotta el megjegyezni. A Századvég tanulmánykötete egy évenként megjelenő sorozat harmadik tagjaként az előző kormányzati év történéseit mutatja be. „A mintegy harminc szerző által írt kötet a kormányzati filozófia mellett a kormányzati szakpolitikák értékelésével is foglalkozik” – mondta Giró-Szász András politológus a könyvbemutatón. Gyurcsány Ferenc ellenben egyedül írta művét, melyet hallgatósága előtt „bátor könyvként” jellemzett a budapesti, dedikálással egybekötött bemutatón.

A miniszterelnök kifejtette: „furcsának találná”, ha a műben megfogalmazott gondolatait nem tenné magáévá a szocialista párt. Ugyanitt Török Gábor politológus hangsúlyozta, hogy a mű fontos támaszt adhat az identitásválságban szenvedő szocialista pártnak. „Ez ugyanakkor természetesen kampányregény is, hiszen megkezdődött a választási kampány” – mondta a politológus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!