Hírek

2006.11.16. 12:58

Újabb hatvan embert raboltak el Bagdadban

Alig két nappal azután, hogy az iraki Oktatási Minisztérium 150 dolgozóját fényes nappal elrabolták a minisztérium épületéből, az emberrablók újra lecsaptak

BAMA

Újra lecsaptak az emberrablók Irakban, alig két nappal azután, hogy az Oktatási Minisztérium épületéből mintegy 150 alkalmazottat raboltak el. Ezúttal hat munkásokat szállító kisbuszt tartóztattak fel Bagdad nyugati részében és a mintegy 60 utast ismeretlen helyre vitték.

A két nappal elrabolt irakiak közül 70-et még mindig eltűntként tartanak nyilván, miután az emberrablók közülük negyvenet elengedtek, másokat pedig holtan találtak a hatóságok."Félő, hogy az eltűnteket imegkínozták és kivégezték" – mondta Abed Diab el-Udzsaili iraki oktatási miniszter, aki az eset után benyújtotta lemondását, hogy így tiltakozzon a fővárosban uralkodó anarchia ellen.

Közben a Belügyminisztérium közlése szerint a keddi emberrablás miatt őrizetbe vettek öt rendőrtisztet: szemtanúk szerint ugyanis a rendőrség tétlenül végignézte, ahogy az emberrablók fényes nappal elhajtják a minisztériumi munkatársakat.

Az erőszak csütörtökön is változatlanul tombolt Irakban. Hajnalban 7 péket lőttek agyon egy bagdadi pékségben, az Egyesült Államok hadseregének tájékoztatása szerint két amerikai katonát is agyonlőttek az ország középső részén.

újra lecsaptak -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!