Hírek

2007.02.27. 15:18

A tűzhelyen felejtett étel okozta a lakástüzet

Tizenegy lakás teljesen kiégett, tizennégyen megsérültek hétfőn délben egy tízemeletes debreceni panelépületben keletkezett tűzben. A lángok egy első emeleti lakásban keletkeztek, miután egy idős nő a bekapcsolt tűzhelyen felejtette ebédjét.

BAMA

A tűz a szellőzőcsatornákon és a szemétledobó csövein pillanatok alatt terjedt felfelé. A Debrecenből és a környező településekről érkezett tűzoltók egyszerre kezdték meg a mentést a külső falsíkon és belül, a lépcsőházban. A füst, a magas hőmérséklet és az oltás miatt negyvennégy lakás vált lakhatatlanná. Azokat a családokat, amelyek nem találtak szállást, ideiglenesen debreceni szállodákban és szociális otthonban helyezték el.

A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet és a Tiszántúli Református Egyházkerület félmillió forintos azonnali gyorssegélyt nyújtott a debreceni lakástűz károsultjainak. Pajna Zoltán, debreceni alpolgármester közölte, hogy a református szeretetszolgálat gyorssegélyként egymillió forintot ajánlott fel a tűzkárt szenvedettek megsegítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!