Hírek

2008.06.26. 23:11

Magabiztos spanyol döntőbe jutás

Spanyolország 3-0-ra nyert Oroszország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, ahol Németországgal találkozik.

BAMA

Az ibériai együttes legutóbb 1984-ben játszott Eb-döntőt, de 24 évvel ezelőtt az aranymeccset 2-0-ra elveszítette a házigazda franciákkal szemben.

Elődöntő: Spanyolország–Oroszország 3-0 (0-0), gól: Xavi (50.), Güiza (73.), Silva (82.). Bécs, 50 ezer néző.

A spanyolok birtokolták többet a labdát, és veszélyesebben is játszottak ellenfelüknél. Az oroszok az első játékrészben inkább a biztonságos védekezésre koncentráltak, ritkán jutottak el a spanyol kapuig, két távoli lövésen kívül más veszélyt nem jelentettek.

A második 45 perc egyoldalú küzdelmet hozott, a spanyolok hamar megszerezték a vezetést, és innentől már végig kézben tartották a találkozót. Egymásután vezették a veszélyes támadásokat, és újabb gólokat szereztek. Az orosz együttesnek az egyenlítésre sem volt esélye, még egygólos hátrányban sem.

A csütörtöki mérkőzésnek volt egy magyar szereplője is: a 11 éves Lőrincz Attila a Góliát-McDonald''s FC célbarúgó versenyének győzteseként Fernando Torrest kísérhette ki a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!