Hírek

2008.12.19. 06:34

Rowling új műve az esztendő leggyorsabban fogyó könyve

Nem egészen két hét alatt több mint 2,6 millió példányban kelt el világszerte J. K. Rowling brit írónő új könyve, a Bogár Bárd meséi, amely így az év leggyorsabban fogyó könyve lett az Atlanti-óceán mindkét partján.

H. V. R.

Eladásából eddig 1,2 milliárd forintnak megfelelő összeg gyűlt össze. Az új könyvéért kapott tiszteletdíjat a szerző egy kelet-európai árvákat támogató alapítványnak ajánlotta fel. Az öt mesét tartalmazó mesekönyvről említést tesznek az utolsó Harry Potter-könyvben, mint amit Albus Dumbledore, a varázslóiskola igazgatója hagy a varázslófiú barátjára, Hermionéra.

Minden idők leggyorsabban fogyó könyve a legutóbbi Harry Potter-regény, a Harry Potter és a halál ereklyéi volt, amit tavaly Amerikában a piacra kerülése első napján 8,3 millió példányban adtak el. A Harry Potter-könyveket 67 nyelvre fordították le. Rowling a világ leggazdagabb írója, aki a Bogár Bárd meséit eredetileg kézzel írta le és illusztrálta hét példányban. Ezekből hatot elajándékozott, a hetediket pedig 2007-ben egy aukción 4 millió dollárért (742 millió forintért) adta el karitatív célból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!